Länkar, utmattning

Jag har inte hittat så många faktasidor om utmattningssyndrom. Däremot finns det en hel del bloggar av personer som varit sjuka. Här är en alfabetisk lista med sidor. Jag har inte satt mig in i alla men har gjort en liten beskrivning av var och en.

Jag har valt sådana sidor som känns lätta att läsa. För mycket text och flashiga grejjor har gått fetbort.

1177 – Vårdens officiella sida som riktar sig till patienter

En psykiaters funderingar – Blogg, bok och podd om utmattningssyndrom

Frken Duktig – Blogg av någon som haft utmattningsdepression

Internetmedicin – Riktar sig till läkare och andra i vården. Listar bland annat symtom, vilka andra sjukdomar som kan ha samma symtom och vilka undersökningar som rekommenderas.

Rakt in i väggen – Självhjälpsgrupp på nätet. Personerna bakom sidan håller även föreläsningar om utmattning.

Stressmottagningen – forskning och behandling vid utmattningssyndrom. Ligger bakom KEDS-skalan som används för att mäta utmattning.

Vägra väggen – insamling till forskning om utmattning. Jag kan inte bedöma hur seriös sidan är i sina ambitioner men det finns en del information samlad.

Utmattningsskolan – Kurs om egenvård för att med alternativmedicin läka en utmattning. Jag har lyssnat på boken (Utmattad) som Lena Holfve har skrivit och den har en massa bra tips, en del tveksamma och en del kontroversiella slutsatser. Jag tycker det är värt att titta på om en tycker att en fastnat och inte blir bättre eller får bra hjälp av sin läkare.
Utmattad – Vet inte i vilken ordning sidorna skapats men denna hänger ihop med utmattningsskolan och handlar om boken med samma namn.
Sömnlös – Ytterligare en bok. Om sömnen.

Translate »