Turf är ett androidspel som går ut på att man försöker hitta speciella områden med hjälp av GPSen i telefonen och sedan erövra området. Varje område ger olika erövringspoäng beroende på hur ofta området erövras av olika personer, dessutom får man poäng för varje timme man lyckas behålla området för sig själv.

Jag började prova spelet i januari i år tror jag, jag blev genast fast. Jag tycker det är roligt att försöka ta nya områden och det är lite roligt att ta områden någon annan hunnit före att ta.

Jag tröttnade dock efter några månader. Det tar tid och energi att åka runt och ta zoner, som områdena kallas i spelet. Som lantis gäller det att kunna åka runt till olika orter/städer för att rafsa åt sig poäng, har man tur att bo nära en ganska orörd ort kan man plocka poäng på de zoner man tagit och låta poängen ticka på. När det kommer flera spelare till små orter så krävs det mycket mer engagemang. Jag kan t.ex. ta zoner i Frövi och Arboga som ligger 1,5 mil härifrån, jag kan också åka 3,5 mil och då komma åt zoner i Örebro, Lindesberg, Nora, Köping, Kungsör och åker jag 7 mil har jag också Västerås och Eskilstuna (och kanske ännu fler orter). Men det är ju inte hållbart! Jag kan ju inte fara 3,5 mil ena dagen och 3,5 mil andra dagen. Hur gör jag om zonerna blir tagna inom ett par dagar? Det finns inte en chans att hänga med om det är några stycken som spelar om samma zoner.

Jag har funderat på att hitta andra utmaningar än att försöka komma överst på topplistorna. Det finns några som man kan få utmärkelser för, t.ex. att ta ett visst antal zoner nattetid, att ta ett visst antal zoner först när en  ny runda börjar (varje runda varar ca en månad) eller att ta zoner i så många områden som helst (ett område är samma som ett län i Sverige). Jag vet inte, ingen är särskilt lockande i förhållande till hur mycket arbete som krävs.

Så jag kan rekommendera appen/spelet för den som bor i en större stad eller som ofta befinner sig på resande fot. Jag tar tacksamt emot tips som kan göra det roligare för oss lantisar att hänga på.