Detta är en app som man kan använda sig av om man vill ha stöd för att gå ner i vikt. Jag tycker att den är riktigt bra. Till att börja med anger man sin aktuella vikt, hur mycket man vill gå ner och på vilken tid. Då räknar appen ut hur mycket man behöver äta för att nå det målet.

 

En av de funktioner som är bra är att man inte behöver räkna ut exakt vad man ätit utan kan ange om man ätit en sallad eller en pizza samt hur stor portionen var. För den som vill väga exakt blir det ju frustrerande förstås, men för mig är det viktiga att få en tankeställare och försöka välja mat som är bra att äta om man vill gå ner i vikt och så tycker jag att det är minst lika viktigt att få ett hum om hur det slår om jag ”fuskar” något mål.

 

Appen har widgetsar och påminnelser, om man glömmer att göra en notering så får man en påminnelse. Bra så länge man håller på men kan kännas stressande när man går in halvhjärtat för det eller tar ett break.

 

Det finns en träningsapp som påminner på samma sätt om att det är dags för den planerade träningen. Har man CardioTrainer känner man igen sig. En stor nackdel är att Noom och Cardio kör var för sig, det hade varit bättre om de varit synkade med varann.

1 kommentar

  1. Author

    Installerade appen igen efter jul för jag behöver tänka på vad jag äter och försöka komma ner lite i vikt. Avinstallerar den igen just för att det är stressande att inte klara målen när man är sjuk. Jag fick mig i alla fall en tankeställare om hur jag äter vilket är en del av målet. Så jag kommer säkert att installera appen igen nästa gång jag känner träningsivern pocka på.