Geocaching är ett slags skattjakt med hjälp av GPS. Jag har aldrig sysslat med det, så jag vet inte så mycket om det mer än det jag läst i någon tidning eller sett på något TV-program, men en av de första apparna jag laddade ner var c:geo. Det verkar lite spännande att leta skatter med hjälp av GPSen, men ett problem verkar vara att jag rör mig i ödebygder – ett annat är att jag lyckas välja mulna dagar för att testa appen. Hur kommer det sig?

 

Det finns flera olika geocachingappar, men jag har bestämt mig för att testa denna. På Geocaching.se finns en tråd om c:geo där de flesta verkar tycka den är bra, men att den är blockad på Groundspeak. Om jag förstått det rätt så beror det på att man egentligen ska registrera sig på geocaching.com för att få tillgång till koordinater till ”skatter”.

 

Gratis att ladda ner. https://play.google.com/store/apps/details?id=cgeo.geocaching&hl=sv

Finns på Facebook: http://www.facebook.com/pages/cgeo/297269860090#!/pages/cgeo/297269860090

 

4,64 / 5 på AndroLib

2 kommentarer

  1. Author

    c:geo tas bort

    Jag har testat c:geo flera gånger. Än har den inte lyckats lokalisera var jag är och jag har inte lyckats hitta några gömmor i närheten av de platser där jag är. Jag gillar fortfarande idén, så jag kommer nog att ladda in den igen senare men nu behöver jag plats för appar som fungerar som jag vill.

  2. Author

    Jag har provat c:geo fler gånger och har den nu i telefonen. Det finns massor av cacher att hitta, men man får räkna med att åka en bit för att hitta flera. Appen finns numera alltid i min mobil, utifall jag skulle snubbla på en cache.