Jag har testat Catch förut en gång, men tog bort den eftersom jag sökte en dagboksapp och jag inte tyckte att den var riktigt i min smak. Testade igen och har kvar min ståndpunkt, att det åtminstone inte är en dagboksapp i min smak, som anteckningsapp är den bättre.

 

Jag vill kunna skriva mina dagboksanteckningar i efterhand men med rätt datum så att jag lätt hittar tillbaka. Ofta skriver jag dagen efter. I och för sig finns det väl ett värde i att skriva ”igår” men det är liksom inte min stil. Inte alltid i alla fall. Bara det att inte själv kunna välja och jag har inte kunnat hitta var man ställer om datumet. Vill man dessutom komplettera en anteckning för en viss dag så ändras datum till senast ändrad vilket ytterligare begränsar appen till anteckningsapp för min del.

 

Fördelar med appen är att man kan sätta påminnelser, så att man kan följa upp anteckningar och att man verkligen kan fånga tankar och bilder i ögonblicket. Widgeten som följer med tycker jag om, redan där kan man välja om man vill fånga en bild, ljud eller text och komma direkt dit man vill. Att flera andra appar har alternativ så att man kan dela med Catch tycker jag också är bra om man vill använda appen, vill man dokumentera på flera ställen eller flytta emellan appar så fungerar det med Catch.