Datorskärm och tangentbord.

Mitt första certifikat på Linkedin

För ett och ett halvt år sedan bestämde jag mig för att det fick räcka med att arbeta i vården. Efter att ha balanserat på gränsen till utmattning allt för länge bestämde jag mig för att än en gång byta ”karriär”. Jag har en bakgrund i teknik/elektronik och har en del erfarenhet av IT både från den tiden och under tiden som barnmorska på olika sätt. Denna hemsida och diverse andra sidoprojekt som Raspi-kameran har gett mig en del erfarenhet av programmering och databashantering.

Nu jobbar jag som IT-konsult, huvudsakligen som kundsupport, dock fortfarande inom vården. Att hålla mig ajour med vad som händer inom området och att kompetensutveckla mig både på arbetstid men också på fritiden för min egen skull tycker jag är självklart när jag jobbar som konsult. Som konsult går det aldrig att vara hundra procent säker på att uppdraget fortsätter i all evighet men konsultjobbet ger också möjlighet att så småningom arbeta med andra uppdrag.

Därför har jag nu kommit i det läget att jag börjat titta på vad det finns för kurser och certifieringar. Det är bra att ha bevis för vad en kan och för att komma åt mer avancerade kurser behövs en grund. Därför startade jag en provmånad på LinkedIn för att se vad det finns för utbud där. Det finns ett STORT utbud i olika svårighetsnivåer och områden. Det är så mycket att det blir svårt att välja om en inte vet vad en vill lära sig.

Jag bestämde mig får att välja en kurs som ger ett LinkedIn-certifikat: Career Essentials in System Administration by Microsoft and LinkedIn. Jag kan verkligen rekommendera denna kurs som ger grundläggande och övergripande information om systemadministration. Det bästa är att den går igenom varje moment på ett väldigt pedagogiskt sätt.

Länk till kursen:
Start your sysadmin journey from Career Essentials in System Administration by Microsoft and LinkedIn by Robert McMillen


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Translate »