Dagens skörd: potatis, bönor och kålrot. Har lärt mig idag att bönorna inte var mogna så jag får tåla mig lite till.

Dagens skörd

Dagens skörd: potatis, bönor och kålrot. 
Har lärt mig idag att bönorna inte var mogna så jag får tåla mig lite till.

Jag provade faktiskt att plocka potatis till midsommar men då var de inte särskilt stora och inte särskilt många heller på plantan. Idag gjorde jag ett nytt försök och nu börjar det likna något. Jag har mandelpotatis, King Edward och en potatissort som hette Maria. Den kan jag förstås inte stå emot.

Jag tog en upp en planta av varje. Och varje planta verkar räcka till ett kok till vår familj så det blir ungefär 20 portioner till eller 20 måltider rättare sagt.

Kålroten som jag sålde i våras har blivit jättestor så jag passade på att skörda en av dem på samma gång. Jag skar av en bit och kokade tillsammans med potatisen. Det blev gott också otroligt trevligt och att kunna äta något som man har odlat själv!

Jag hade ett antal bönplantor i växthuset som var så bruna och fula så jag slängde ut dem, de såg inte alls fräscha ut. Istället tog jag några gröna som det rasslade lite i när jag skakade om. När jag gick in och läste på om hur jag skulle bära mig åt med bönorna så insåg jag att jag borde ha gjort tvärtom, tagit in de torkade bönorna och låtit de gröna hänga kvar ett tag till. Jag kokar dem i alla fall och blanda ihop med potatisen och kålroten.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Translate »
%d bloggare gillar detta: