Köpt en viktväst

I början av sommaren fick alla som jobbar i regionen en värdecheck på 1000 kr på grund av den belastning på verksamheten som orsakats av covid-19. Det är fint att regionen vill visa uppskattning för vårt arbete, samtidigt som det vore en bättre gest att ge en permanent löneökning som hänger med i framtiden. De som borde fått bonus för sitt arbete är de som jobbar mitt i covid-helvetet.

Värdechecken innebär att en får gå in på en webbsida och registrera sig, sedan välja på ett antal butiker eller aktiviteter som en kan få presentkort ifrån. Det är sådant jag lätt kan fastna på, att först välja butik och sedan välja något från den butiken. Nu råkade jag snubbla över viktvästar på CDON! 😮 Jag brukar googla bäst-i-test innan och upptäckte att de faktiskt gjorts tester på sådana.

Viktvästen verkar trigga något i kroppen så att en tappar fett bara av att bära den. I en studie gjord på Göteborgs Universitet gjordes en jämförande studie där de resonerar kring att vi har något slags våg i benen som försöker nå jämnvikt i vikten, gravitostat, och när vi bär en viktväst bilr vi tyngre så kroppen vill göra sig av med fett för att hålla kvar jämnvikten. Jag undrar vad det innebär den dagen en slutar bära den? Blir det ungefär som med korsetter, att kroppen sväller ut igen?

Jag har dock tänkt mig att använda den när jag tränar, antingen styrketräning eller löpning. Ska bli spännande att se om den har någon effekt.


Publicerat

i

, , ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Translate »
%d bloggare gillar detta: