Digitala museer

I morse fortsatte jag städa i hyllan nere i TV-rummet. Sedan har det varit segt idag igen. Temperaturer närmare och strax över 30 grader fungerar inte på min kropp längre. Nu på kvällen är det svalare så jag bläddrar lite på datorn och hittar virtuella museer. Jag vet inte riktigt vilka som funnits tidigare och vilka som poppat upp i och med covid-19. Här är några av mina favoriter:

Lista över kultur i Stockholm som kan upplevas hemifrån

Digital kultur i Sörmland

Utländska

HIGH Museum of Art – Konst från hela världen. Just nu en live stream om svarta personers historia i USA.
En utställning som är väldigt aktuell är Paa Joes Gates of No Return om slaveriet där Sverige var en del av slavhandeln på 1600-talet.

J Paul Getty Museum – Ännu ett konstmuseum som har utställning som går att besöka hemifrån och från hela världen. Jag tror det är lättast att komma till de digitala samlingarna via IRIS.

Museum of Modern Art MoMA visar bilder som en kan välja ut och bläddra bland.

Googles sida om konst och kultur. Här finns massor och säkert länkar till det jag redan lagt upp!

The National Museum of Computing – kanske det mest spännande museet. Besök Bletchley Park och gå runt i miljön från andra världskriget där chiffer och koder skickades ut och togs emot för att tydas, det var här den tyska Eniga-koden knäcktes så att britterna kunde få vetskap om vad tyskarna hade i görningen. Något för alla som gillar (krigs-)historia, programmering, mysterier och en massa annat spännande.

Kommentarer

Lämna ett svar

Translate »