En speciell nationaldag

I år var det inget vanligt nationaldagsfirande. Det var en del virtuella, några kunde vem som helst skicka bidrag till, andra var förinspelade.

Nationaldagsfirande i Fellingsbro 2020

I förrgår fick vi iväg en beställning på en kyl/frys. Den gamla har varit på väg att gå sönder i flera månader, skramlat mer och mer. Idag dog den. Som tur är har vi ett par ölkylar för våra bryggningar så vi kunde flytta maten i kylen till dem, frysen har vi inte använt på länge eftersom den inte hållit kylan.

Vinkylen som vi tänkt ha som ölkyl fick bli vanlig kyl när den andra gick sönder.

Jag fick ett sådant där tokigt infall eftersom jag fick för mig att det var mer sylt kvar än det var. Jag började baka syltkakor. Dessutom räknade jag fel så istället för en sats blev det fyra men jag lyckades variera dem med olika sylt och lite olika smak på kakdegen. Eftersom jag kom på att jag använt för mycket smör efter att jag haft i mjöl och andra ingredienser så blev degen lite för lös och kakorna flöt isär. Det blev inte särskilt snygga kakor kan jag säga men de blev faktiskt riktigt goda.


Publicerat

i

, ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Translate »
%d bloggare gillar detta: