Studenttider

Årets studentfirande är inte som det brukar. Skolorna har stoppat det vanliga utspringet och istället försökt hitta andra sätt att fira studenten på, till exempel har en del valt att ha utspring klassvis med bara närmaste familjen. Andra gillar och visar på webben. Istället har det blivit en massa privata firanden och förra veckan blev en halv klass sjuk i covid-19 efter att ha haft en fest.

Det har varit lite trevligt ändå att höra studentfirandet på stan. Inga korteger, bara enstaka bilar. Inga klungor, bara enstaka klasser eller grupper.

Självklart är det svårt och tråkigt att inte kunna fira traditionellt, många har sett fram emot den där dagen länge. Därför är det bra att skolorna försöker hitta andra sätt. Det är klart det blir smitthärdar när ungdomar som kanske inte det varandra på tre-fyra månader plötsligt kommer tillsammans. Jag är trots allt orolig för att det kommer att synas inom ett par veckor på smittspridning – inte i första hand för studentfirandet utan för festande med alkohol som verkar bli allt vanligare igen både bland unga och vuxna.


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Translate »
%d bloggare gillar detta: