Towel Day

Idag, den 25 maj, är det Towel Day för att fira Douglas Adams som skriv böckerna om Liftarens Guide Till Galaxen. Anledningen till att dagen kallas just handduksdagen är att enligt Liftarens Guide ska en alltid bära med sig en handduk för att visa att en vill följa med – om någon skulle råka komma förbi på väg genom galaxen, ett tecken på att en vill lifta med vem som nu kommer.

Den här dagen är också viktig på ett personligt plan, min morbror som dog av en tumör för snart femton år sedan, bara 55 år gammal hade sin födelsedag idag. Han var en viktig person i mitt liv när jag växte upp.

Som vanlig måndag på jobbet så har det varit en vanlig dag, så vanlig den nu kan bli i coronatider. Det känns som om det faktiskt är lite fler som bokar av för luftvägssymtom än vad det varit förut, idag hade jag två personer som inte kom. Annars är väl antalet inlagda på IVA sjunkande så det känns lite motsägelsefullt. Vi håller ganska bra avstånd på fikarasterna, undviker att ta på varandra och andra men det är lite svårt när vi tar blodtryck och blodtryck måste ju tas om vi ska kunna skriva ut p-piller i vissa fall och p-piller eller åtminstone preventivmedel måste vi se till att de ungdomar som vill ha och behöver får för annars kommer vi att ha en massa oönskade graviditeter rätt vad det är och det är ju inte heller bra.