Äntligen fredag

Mitt liv är ganska normalt trots covid-19. Jag jobbar även om arbetsdagarna ser lite annorlunda ut och jag handlar när jag behöver även om jag kanske håller avstånd lite mer och undviker trängsel. Det går inte att undgå att påverkas eftersom alla möten med släkt och vänner anpassas eller skjuts på framtiden. Det börjar också märkas att människor har behov av att träffas, vi fick en liten smak av frihet de senaste dagarna när solen sken och det var underbart varmt ute. Det var kanske inte lika mycket folk på stan som vanligt men definitivt mer än det varit på senaste tiden, i Stadsparken var det desto fler människor. På krogen har det också varit mycket människor senaste dagarna och det har diskuterats hur lämpligt det är.

Jag tror det kommer att bli svårt att få folk att hålla distans i det långa loppet, de vill umgås och ha kul tillsammans. Samtidigt verkar det som om antalet smittade och döda i covid-19 börjar öka igen och de som blivit smittade senaste dagarna kommer kanske inte att märkas av förrän om en eller ett par veckor.

Nu är det fredag kväll och dags för pizza och godis!

Relaterade bilder: