Jobbar på

Igår kunde jag åka till jobbet igen, kände mig inte jättepigg på det men jag känner av pollenallergin nu och det hjälper knappast.

Arbetsdagarna är ungefär desamma som förra veckan, så stabilt läge där. Boka om de tider som går, försöka vara någon dag i förväg med det, ta emot de besök som kommer vilket är riktigt kul, lägga in telefon- och app-tider. Flera är sjuka i psykosociala teamet, förutom de som är utlånade till andra enheter som covid-provtagningen var vi full styrka bland medicinarna.

Häromveckan köpte jag bildredigeringsprogrammet Affinity, det är på rea precis som många andra program, tjänster och säljbara produkter. Mitt provabonnemang på ACDSee har nyss gått ut så jag tänkte att jag lika gärna kan testa något annat eftersom jag ändå i princip gått tillbaka till Gimp. Därför tillbringade jag nästan hela kvällen med att kolla tutorials på YouTube för att komma igång med programmet och jag gillar verkligen vad jag kan göra med programmet. Jag gillade verkligen flera funktioner i ACDSee som att det går att öppna RAW-bilder direkt i programmet, Gimp behöver ett tillägg och att det går att tagga bilder för att göra dem sökbar i programmet. Däremot fick jag inte riktigt till IR-redigeringen, minns faktiskt inte längre men tror att det kan ha saknat kanal-swapen men det är jag väldigt osäker på. Hur som helst så verkar Affinity ha alla funktioner jag behöver men den har en viss in-/omlärningskurva och den ger snyggare bilder än Gimp så det ska bli kul att lära sig mer!