Magsjuk

Igår råkade jag ut för världens tarmtömning. Jag vet inte om det var något jag ätit eller om det var magsjukan, rejält urlakad blev jag i alla fall. Idag har jag varit hemma och mest sovit och försökt få i mig lite näring och frampå kvällen mådde jag bättre igen. Med mitt nya schema är jag ledig i morgon, det passar ju bra. Jag tycker ändå det var så onödigt, bara jobba en vecka och sedan bli sjuk igen. Skönt att det inte är utmattningen som spökar igen, jag mår ganska bra för övrigt.

Det är mycket snack nu om Sverige gjort rätt som inte förbjuder folk att gå ut, en del tycker det är ansvarslöst. Jag tror det är rätt att ”bara” ha rekommendationer, i de länder där det införts förbud bryter folk ändå mot förbuden. Som jag förstått det är att de flesta akut sjuka och döda är gamla människor på boenden och invandrare som bor tätt. Jag tror att resten av landet verkligen behöver jobba med att begränsa smittspridningen i de områdena. Nu har det kommit ut information på flera olika språk men att människor är trångbodda är lite sent att ändra på i det här läget. Vart ska de ta vägen liksom?

Ett stort problem är att hemtjänstpersonalen inte har tillgång till skyddsutrustning och många har inte fått lära sig hur de ska ta på och framförallt ta av utrustningen för att inte få på sig smitta. Att hindra att smitta kommer in på boenden i allmänhet och boenden i synnerhet borde ha varit högsta prioritet men känns som något som ansvariga inte riktigt förstått. Jag hoppas verkligen att beredskapen förbättras ju mer tiden går och innan covid-19 hinner komma in på allt för många boenden.

Det kommer nu information varje dag, det handlar om allt möjligt från hur de tror smittan sprids till riskgrupper till konkurser. Det är inte lätt att hänga med. Som hur många som dött av covid-19 i Sverige. I påskhelgen var det väldigt låga dödstal, någonstans runt 20 om dagen som rapporterades in. Idag var det ett hundratal. Det beror på en fördröjning, på helgen är det inte så många som jobbar i vården, det finns inte tid att sitta med det administrativa arbetet då. När data sätts in på respektive dag ser det ändå ut som om det lags sig på en lägre, stabil nivå runt 20-40 om dagen några dagar.

I morgon ska Jonas åka till jobbet, då kan vi räkna oss alla som friska. DEt ska bli kul att höra hans berättelse om hur det är ute i vida världen!

Translate »
%d bloggare gillar detta: