Fredagsmys utan plockgodis

Påsklilja

Jag mår lite bättre för varje dag men till och med dagarna går i vågor. Ännu en solig vårdag. Tog med kameran ut och gick på en kort promenad. Stannade en stund och fotograferade en fjäril som värmde sig i vägkanten. Hittade tussilago som lyste upp en åkerkant och som jag också fotade. Jag plockade en och höll upp mot solen för att se om jag kunde få några fina effekter men eftersom kameran är konstruerad som den är och objektivet har sin närgräns blir måste jag skjuta på känn och jag lyckades missa varenda försök, fick dock med skogskanten. Så jag tänkte gå ut på gärdet för att få lite fritt utrymme bakom i det fall jag skulle träffa blomman, då så jag någon komma bortifrån andra änden på gärdet på väg mot mig. Eftersom en ska undvika kontakt och jag hostar ganska mycket igen valde jag att vända och gå hem. Fick kasta tussilagon för jag lyckades mosa den när jag skulle smyga iväg, kanske blir det blommor på ett nytt ställe nästa år? På vägen tillbaka hittade jag en till fjäril, en citronfjäril, som jag stannade och tittade på en stund. Den ville inte fälla ut sina vingar så det blev ingen bild på den. När jag tittade upp kom det ett par rådjur knallande över vägen, de skuttade snabbt iväg när jag började röra på mig.

När jag kom tillbaka hem hittade jag en påslilja som slagit ut. Så härligt att se den blomma i gräset även om det känns väldigt tidigt.

Idag fyller minstingen år, ännu en annorlunda födelsedag. Vi hade missat att köpa tårtbottnar till honom så jag gjorde en kladdkaka. Den blev lite torr för jag blev lite feg med tiden. Glass och djupfrysta jordgubbar blev det till. Tur att jag sett till att vi har glass för ömma halsar 🙂

Fredagsgodis blir det inte så mycket av. Det hade vi inte köpt på oss något extra av, bara en påse chips som också var tänkt att lindra halsont. Skojade med minstingen och sade att vi får göra ett streck för varje fredag vi inte äter godis och köpa så många påsar den dagen någon av oss får gå till affären. Det är ju i alla fall spännande att se hur fredagsmys utan plockgodis blir.

Så till det lite mer jobbiga med att svettas och vara still. Magen stannade av, var inte på toa på ett par dagar. Det var riktigt obehagligt men jag hann inte få ont i magen innan knäckebröd med ett rejält lager Bregott och en massa vatten fick fart på den igen. En liten tankeställare om hur viktigt det är att röra på sig och dricka ordentligt även om en sitter i karantän.

Translate »
%d bloggare gillar detta: