Födelsedagstårta

Den stora dagen

Födelsedag. En av de där som känns så långt fram att en inte riktigt tror att det går att bli så gammal som en ändå på något vis hoppas överleva så länge. Nu är det ju inte så gammalt, det nya fyrtio.

För själva dagen hade jag inte så stora planer mer än att vara ledig från jobbet så jag tog semester. Släktkalas helgen innan och fest med vänner helgen efter, båda i lugnt tempo och inget storslaget eftersom jag fortfarande är i återhämtning efter utmattning.

Tja, det blev en speciell dag det går inte att komma ifrån. Covid-19 för hela slanten. Trött igen på morgonen och större delen av dagen fram till en bit in på eftermiddagen, fortfarande hostig. Jonas trött, febrig och sängliggande större delen av dagen. Ätteläggen i varierande grad känningar i halsen men ingen påverkad av sjukdom än i alla fall. Så allt firande har blivit inställt både förra och nästa helg. Det får bli en annan gång, förhoppningsvis till sommaren.

Presenter hade Jonas hunnit fixa i alla fall: ett nytt objektiv och olika filter, bland annat nya IR-pass-filter eftersom det är en annan diameter på det nya objektivet. Några saker har inte kommit fram än, ett paket är kvar i Kalifornien så det lär väl inte komma i första taget :-/ Blommor har det kommit med bud, det är så härligt med blommor så här års! Insamlingen på Facebook har nästan gett 2000 kr och det är jag också glad för. Tacksam för mina fina vänner!

På eftermiddagen bakade ena sonen en tårta som vi festade på. Jag är så glad över mina söner som vuxit upp till fina unga män.

Hade hoppats kunna testa objektivet och filtren men orkade inte riktigt i dag men då har jag ju något att se fram emot i morgon! 🙂