Coronavirus

En lite sämre dag idag

I natt gick jag upp vid två, hade legat och hostat en bra stund innan. Fick liksom inte upp något så att det kunde lugna sig. Det som till slut gjorde att jag gav upp var att hjärtat rusade, hjärtat bultade på ungefär som fosterljud vilket är runt 120 slag/minut. Det tog någon timme innan hostan lade sig och jag kom in i en ny sömncykel så att det var värt att lägga sig igen.

Idag har jag förstås varit trött och seg. Hostat en del. Kände av allergin i morse med rinnsnuva och rinnande ögon. Det lugnade ner sig när jag tagit min allergimedicin. Sovit middag länge idag också.

En intressant sak som jag noterade i förmiddags var en känsla av att lukt- och smaksinnet inte är vad det brukar och jag är inte särskilt täppt i näsan. Jag känner fortfarande dofter och smaker så jag har svårt att sätta fingret på vad det var som gjorde att jag började tänka i de banorna. Nu i eftermiddags läste jag en artikel om att det var ganska vanligt att tappa smak och lukt under några dagar i sjukdomsförloppet.

Det har snöat en del på förmiddagen, inget som fastnade någonstans och nu lyser solen upp. Det ser ut att kunna bli ganska mycket sol över helgen och i veckan som kommer. Härligt!

Källa: MåBra (2020) Forskare har hittat nya symtom vid Covid-19 [WWW 2020-03-20]