Insamling till min födelsedag

Idag har jag startat en insamling på Facebook inför min födelsedag. Jag har funderat länge och väl på om jag ska ha en insamling och till vad. Särskilt som det blir allt mer krisartat kring corona-pandemin. Är det rätt att be folk om pengar alls nu? Vilken organisation ska jag välja? Människor i flyktingläger behöver hjälp hela tiden oavsett hur världen runt omkring ser ut, kanske mer nu än annars eftersom människorna lever tätt och inte har tillgång till den sjukvård de behöver alltid. En organisation som verkar i Sverige? Som Rädda Barnen eller Röda Korset som använder pengarna där de behövs bäst för stunden? Jag vet att Röda korset är ute på svenska sjukhus och hjälper till nu med information bland annat.

Efter noga övervägande bestämde jag mig för att välja Läkare utan Gränser därför att de verkar lägga störst andel pengar ute på fält. Jag tror inte att de har någon hjälpverksamhet i Sverige men de har hjälpt till i Italien på fyra sjukhus så jag tänker att om de har resurser och behovet uppstår så kanske vi får en del av kakan också.

Vill du hjälpa till så är insamlingen öppen fram till 1 april på > länk >> (öppnas i en ny flik)”>Facebook >> länk >>

Ett svar på “Insamling till min födelsedag

  1. Jag läste nyss att det finns en hel del kritik om hur Läkare Utan Gränser prioriterar var de arbetar. Ja, det är inte lätt att välja rätt. Röda Korset och Rädda Barnen har ju också fått kritik men då mest kring hur liten andel pengar som går till de behövande.

Translate »
%d bloggare gillar detta: