Coronavirus i genomskärning

Tröttare idag

Idag är jag ganska säker på att det i alla fall inte är pollen som orsakar hostan. Jag har ont i halsen och är trött. Eftersom jag ska stanna hemma 48 timmar efter att jag är symtomfri så har jag sjukskrivit mig resten av veckan och avbokat födelsedagsfirandet jag skulle haft i helgen.

Även om jag är tröttare än vanligt och sover dubbelt så mycket middag som vanligt tycker jag ändå att jag känner mig piggare än jag trodde jag skulle göra. Om det nu verkligen är Covid-19 jag har.

Det är så svårt att avgöra och nu tas inte prover rutinmässigt längre. Som det sägs nu är personer över 50 känsligare och där är jag ju inte riktigt än, många är till och med symtomfria. De som drabbas värst är de med kroniska sjukdomar, är lite orolig för mitt höga blodtryck, å andra sidan tar jag medicin och tränar för att få ner det.

Vi får väl se med tiden om det är coronaviruset jag har i kroppen eller om det är en vanlig sketen förkylning.

Bildtext: https://www.scientificanimations.com / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)