Doktorandarbete

Jubileumsår

Jag måste nästan dubbelkolla mig själv för det kan inte stämma, jag är ju knappt mer än 27 år men på något sätt går det inte ihop.

I dagarna är det 30 år sedan jag förstod att mitt kall inte var att montera svetsar på ESAB i Laxå, det var att se världen så jag drog till Borlänge(!) och började plugga, några år senare var jag högskoleingenjör och fick se Gävle, Norberg, Västerås och Surahammar…

Det är också ganska precis 20 år sedan jag påbörjade nästa resa för jag hade kommit på vad jag ville bli: Barnmorska, så jag fick lov att börja det nya millenniet med att läsa till sjuksköterska vilket var i början av 2000.

De senaste 10 åren har varit lite av en berg och dalbana med forskarstudier och fästingfeber i början av decenniet och utmattningssyndrom som avslutning.

De kommande tio åren hoppas jag bli bättre och mer stabila. Än så länge har det börjat med en rolig utmaning som jag tänker berätta mer om senare (var så säker) och en annan lite jobbigare, nämligen att jag har gått med i Viktklubb.

Jag har så svårt att hitta något att använda mina friskvårdspengar på och tänkte testa något webb-baserat, det fick bli Viktklubb. Ett tag funderade jag på PT (personlig tränare) men jag är rädd att stressa kroppen om jag pressas för hårt att träna. Så jag tyckte Viktklubb verkade lite mer laid back. Jag tycker det fungerat bra hittills, appen loggar aktivitet och det finns enkla recept. Just att hitta varierade maträtter och att inte falla tillbaka på matlådor från frysdisken på affären behöver jag nu, jag har så svårt att komma på vad jag ska göra förutom köttfärssås och spaghetti eller någon kycklingrätt.

Relaterade bilder: