What the hell happened to me

What the Hell Happened to Me?

What the Hell Happened to Me?: The Truth About Menopause and Beyond av Ellen Goldberg är en riktig liten pärla med små verser och dikter om att vara i övergångsåldern och åldras. Sextiotre sidor klurigheter om kroppen, relationer och annat här i livet. Jag skrattade loss på en gång: Playtime at the zoo handlar om hur maken alltid önskat att huvudpersonen skulle vara som ett vilddjur i sängen och nu äntligen fått det med kråksparkar i ansiktet, kalkonhals, ömsande ormskinn till ben, vingar till armar och tappar päls som hunden. Kanske inte direkt vad han hade önskat sig…

Så fortsätter det med 23 dikter om kroppen och minnet och mediciner och allt som hör till klimakteriet och livet efter. Jag har inte kommit hela vägen dit riktigt än men det kändes gôtt med lite tanthumor. 🙂