Våga vara rädd av Anna Holmgren

Det kanske inte är första gången och kanske inte heller sista gången som jag skriver det här: detta är nog den bästa boken jag läst om utmattningssyndrom. När jag senare sammanställer alla de bästa böckerna jag någonsin har läst om utmattningssyndrom så blir det spännande att se var denna bok hamnar i listan.

Anna har erfarenhet av att jobba i vården vilket gör att åtminstone jag känner att det ligger närmare mina erfarenheter. Boken är ganska lättläst, vilket gör att det är lätt att ta till sig innehållet. Lagom lång och lagom ner på djupet.

Som i de flesta böcker om utmattningssyndrom så finns det avsnitt om vad som händer i kroppen i samband med utmattning och de olika stadierna man går igenom när en drabbas av utmattning, Anna delar med sig av sin egen och andras berättelser om hur det var när de blev utmattade. Boken innehåller också kapitel som riktar sig till anhöriga och till chefer.

Translate »
%d bloggare gillar detta: