Utan press

Några av mina arbetskamrater på Ungdomsmottagningen har gått utbildning i compassion focused therapy (CFT) och jag var på en föreläsning som handlade om det i våras. jag blev lite nyfiken på det eftersom jag inte känner att det kanske kunde vara något som kunde vara hjälpsamt för mig.

Jag laddade ner boken utan press av Sofia viotti på Storytel och började lyssna i somras. Jag kom kanske halvvägs innan jag råkade bli utbränd. Sedan har jag inte lyssnat mer sedan i augusti tror jag, det har helt enkelt inte gått att ta in sådant jag behövt lyssna aktivt på. Förrän för någon vecka sedan. Nu har jag lyssnat på resten av boken med några dagars mellanrum och tycker att den är jättebra. Inget att börja med när en mår som sämst, men när en känner att det är mycket press och stress eller när en är på väg att lösas efter en utmattning. För finns teorin bakom compassion och det finns övningar.

Till boken finns en hemsida och en app. Jag fick tips om sön av min kurator och blev glad eftersom jag trodde att vi skulle prata omkring det men av det blev inget. Kan varmt rekommendera att börja med boken för att förstå hur övningarna i spåren ska användas, jag kände att det blev fel att göra dem utan ett sammanhang. Jag tror också att en behöver ha kommit en bit i läkningen för att ha nytta av övningarna.

https://www.storytel.com/se/sv/books/582692-Utan-press-Om-medkaensla-prestation-och-stress?appRedirect=true

Viotti, Sofia: Utan press, Natur och Kultur

Sofia Viotti: Utan Press. Om medkänsla, prestation och stress.
Translate »
%d bloggare gillar detta: