Nytt försök att baka

Bröd bakat på drav och vört

I går bryggde Jonas öl efter eget recept. Jag tycker ju att det är slöseri att använda en massa malt och bara slänga på komposten så jag skulle vilja baka bröd av det som blir över. Jag har gjort ett par försök förut som misslyckats. Första gången jäste det ganska bra, men brödet blev degigt inuti. Andra gången jäste det ännu bättre men då smulade det sönder när vi skar i det. Nu har jag läst på en gång till med ett lite annat perspektiv och en bättre förståelse för de problem jag råkat ut för. Inte minst har vi köpt en degmaskin som hjälper till att knåda degen, då ska väl inte brödet smula av den anledningen i alla fall?

Bröd på vört och drav
Bröd på vört och drav

Resultat? Denna gång blev det ett riktigt gott bröd som varken blev degigt eller smulade! Det ska bli kul att prova med olika vört och drav.

Läs mer om experimentet på vår ölsida, beer.tingvall.nu

Ett svar på “Nytt försök att baka

Translate »
%d bloggare gillar detta: