Moln över huset i Fellingsbro

Har du koll på dina inlägg?

Många lägger ut bilder på sina barn på nätet, många gånger undrar jag om de tänkt särskilt noga på vad de lägger ut. Hur många har koll på vilka som egentligen kan se bilderna? Vänner? Vänners vänner? Alla i hela världen? Den nakna lilla rumpan kan verka harmlös, men hur skulle det kännas om man fick veta att bilden ingick i en pedifildatabas (om man nu någonsin får veta var bilden hamnar alls)? Vad kommer barnet att tänka om bilderna vi vuxna tycker är gulliga men som kan vara så otroligt pinsamma i en viss ålder? Hur kommer kompisar att re-agera när de ser dem?

Jag tycker det är viktigt att den som är med på bilden vet om att den kommer att finnas på internet oavsett om det är på Facebook, Instagram, här på bloggen eller någon annanstans. Jag frågar alltid mina barn om det är OK att jag lägger ut bilder på dem, och vet ni: oftast är det inte det! Det är deras rätt att säg nej och det är min skyldighet som förälder att respektera det!

Den pedofilmisstänkte mannen i Norge har kartlagt svenska barn på sociala medier. Det är enkelt när föräldrar lägger ut bilder öppet. – Det är lätt för en person som har onda avsik

Källa: Lätt att kartlägga barn på Facebook | Nyheter | Aftonbladet

Relaterade bilder: