By Unknown Vectorization: Andrew c Vectorization: Totie (https://www.ted.com) [Public domain], via Wikimedia Commons

Håll tyst om dina drömmar

Vi har ju alltid lärt oss att om vi delar med oss av våra mål och drömmar så sätter det press på oss att uppnå dessa. Jag har nog upplevt att det går bäst om jag inte pratar för mycket om det, att det blir jobbigt för mig själv om jag inte når dit jag vill och att jag på något sätt ”avlastat” mig själv om det. Det ligger nog något i det för i ett TED-talk beskrivs just den processen som sker när man avslöjat sina mål.

Redan på 1920-talet gjordes studier som visade att människor som berättar om sina drömmar och mål lättare ger upp dem, det beror på att ju mer man pratar om det desto närmare målet känns det som man kommer. Utan att göra något!

Titta på inslaget, som är 3,5 minut långt!

Derek Sivers om mål och drömmar 2015-07-09