Moln över huset i Fellingsbro

Ny TV-favorit

Ibland tar det lite tid innan TV-serier mognar. Det är sällan jag fastnar för en TV-serie på en gång utan de kanske tar en halv säsong innan jag förstår tjusingen med den. Ibland tar det nästan 25 år.

Till början av april skulle Telia omförhandla villkoren för kanalutbudet med leverantören. Det innebar att flera kanaler försvann och man satte in HBO som ersättning. Jag har inte kollat så mycket på HBO innan men blev uppmärksammad på de gamla TV-serierna som man kan se där. Så förra fredagen eller lördagen när vi inte kunde hitta något bra på ”vanliga” TV gick vi in och för att se vad vi kunde se på HBOs playlista. Och hittade Twin Peaks!

Jag har aldrig riktigt förstått mig på den serien. Det lilla jag sett har varit rörigt och en massa dröm scener som jag inte förstått mig på. Men den har ju humor!!! Jag älskar agent Coopers inställning till den lilla staden Twin Peaks, dess människor och livet! Jag älskar karaktärerna som är lite surrealistiska i sig själva. Jag älskar helt enkelt humorn mitt i all tragiken och alla trasiga människor.

Uppe i menyn har jag lagt till några favoritcitat.

https://open.spotify.com/track/7FO7BolIZsl1o8DDSjeOph

Welcome to Twin Peaks. My name is Margaret Lanterman. I live in Twin Peaks. I am known as the Log Lady. There is a story behind that. There are many stories in Twin Peaks – some of them are sad, some funny. Some of them are stories of madness, of violence. Some are ordinary. Yet they all have about them a sense of mystery – the mystery of life. Sometimes, the mystery of death. The mystery of the woods. The woods surrounding Twin Peaks. To introduce this story, let me just say it encompasses the all – it is beyond the ”fire”, though few would know that meaning. It is a story of many, but begins with one – and I knew her. The one leading to the many is Laura Palmer. Laura is the one.