Apropå nyårslöften

Moln över huset i Fellingsbro

Jag kan inte minnas att jag någonsin avgett något nyårslöfte. Ett år, 365 dagar, är en lång tid och mycket hinner hända. Ibland när jag inte lagt upp bilder på Instagram på länge tänker jag att kanske jag skulle satsa på att lägga upp en bild om dagen eller kanske att jag skulle skriva ett blogginlägg om dagen. Nu när jag kommit igång att springa tänker jag att jag kanske skulle försöka bli lite mer regelbunden eller hoppa på årets grej på Facebook; ”100 st [valfritt ämne] före midsommar”. Det kan vara 100 träningspass [valfri aktivitet], 100 glas öl/vin eller vad som helst egentligen (jag får väl skapa en egen grupp om det inte redan finns en som passar).

Men nej, det funkar inte med de arbetstider jag har nu. Jobba eftermiddag ena dagen och upp tidigt för ett dagpass nästa funkar inte för mig, inte om jag ska göra något regelbundet var eller varannan dag. Ett par dagar med högtryck på jobbet så blir det mest att få vardagen att fungera. Det blir alltid bättre framåt våren när det blir ljusare på kvällarna men att tänka att det går att hålla samma tempo hela året är mycket begärt.

Så jag har ett mål, ett mål jag och Jonas satte redan i somras: springa en mil under detta år. Ganska ofta brukar jag ”springa” en timme, på den tiden kommer jag 6-7 km så det känns ganska långt dit. Vi får väl se när jag gör bokslut över året hur det har gått.

Ett svar på “Apropå nyårslöften

  1. Jag tänkte att jag skulle gå tillbaka till januari 2014 för att se vad jag skrev då: Ingenting!

    2013, då? Jo, då gav jag faktiskt något slags nyårslöfte eller intention, att skriva varje dag. Det gick tre-fyra dagar. Så! Det är ingen idé. Fast då mådde jag inte så bra, var inte helt frisk än. En sak jag lärt mig sedan dess är att inte bestämma något som lägger onödig press på livet. Varför tvinga sig att skriva om man inget har att säga, lixom.

Translate »
%d bloggare gillar detta: