Ingefära som gror

Provar att plantera ingefära

Jag har planterat ingefärsrötter förut men misslyckats, en gång för att jg glömt att jag petat ner roten och tog det för ogräs när jag skulle höststäda krukorna. Nu har jag googlat lite och hittat lite knep som jag hoppas fungerar.

Jag valde ut ett ”finger” som börjat gro, hoppas att det går bättre då. Det har jag placerat på ytan av jorden i krukan. Den ska inte täckas det allra minsta med jord så jag tryckte ner den ungefär till hälften.

Plantan behöver regelbunden vattning och värme men inte så mycket ljus. Därför kan man gott och väl plantera ingefära på senhösten för att plantera ut den över sommaren. När man planterar ut ingefäran behöver den lucker jord och jämn bevattning.

Ingefära ska inte drabbas av skadedjur. Med tanke på att man använder den lite antibiotiskt är det kanske inte så konstigt – undrar om den håller ohyra borta från växter i närheten också?

Med lite tur kan ingefäran bli 60- hög. Den bör få växa minst 3-5 månader innan man börjar skörda knölarna i marken. Vill man ha fler växter är det bara att plocka av ”fingrar” och sätta i jorden som ovan.

Har du tips på hur man får ingefäran att trivas får du gärna posta en kommentar! 🙂