Moln över huset i Fellingsbro

Dagens ord: ogooglebar

Dagens ord är definitivt ogooglebar. Svenska språkrådet har fått på näsan av Google. På deras nyordslista förra året stod det att ordet betecknar något ”som inte går att hitta på webben med en sökmotor”. Google har använt jurister för att kräva att språkrådet skulle ändra beskrivningen till att bara handla om att söka med Google. Istället valde språkrådet att ta bort ordet helt. Det är det första ord de tagit bort hittills.

Det känns faktiskt riktigt löjligt att Google tror att människor kommer sluta använda ordet för att det inte finns i språkrådets lista över nya ord. Ska vi sluta Googla också?

Samtidigt får ju Google en massa publicitet, men är det bra publicitet? Vad är bra publicitet? Behöver de egentligen publicitet? Jag tror inte någon kommer sluta använda Google bara för det här. Det är bara löjligt.