Variable Check

Nu har jag kommit på hur man fixar felmeddelandet Notice: unserialize() [function.unserialize]: Error at offset 14 of 15 bytes in variable_initialize() (line 916 of /min sökväg/includes/bootstrap.inc)!

Jag fick Googla en hel del (drupal unserialize bootstrap.inc) och det fanns flera olika teorier. Detta kom jag fram till:

Problemet uppstår om man uppgraderar en D5 till D6 och senare till D7. De tidigare versionerna brydde sig inte om olika teckenkodning i tabellerna samtidigt som det verkar som om mysql hanterar det på ett annat sätt från version 5.

I Drupal är det ”variable”-tabellen som spökar (oftast i alla fall). För att få bort felmeddelandena kan man installera modulen Variable Check. Den kollar variable-tabellen och talar om vilka rader som bör tas bort. I mitt fall var det nästan bara gamla moduler som jag förmodligen inte använt sedan D5 så det var bara att radera. Ofta handlade det också om anpassade meddelanden, till exempel som skickas som svar när någon går med i en grupp. Genom att beta av listan kunde jag ta bort raderna i databasen.

Jag tror man ska kunna radera raderna genom att klicka i dem på sidan och trycka på radera-knappen. Jag fick det inte att fungera utan raderade direkt i databasen.