Moln över huset i Fellingsbro

Helande mantra

En av mina Facebook-vänner tipsade om detta klipp. Det är ett mantra som man kan använda vid meditation för läkande, både av kropp och själ. Om man sätter eller lägger sig så att det är bekvämt så är det riktigt rogivande att lyssna på denna melodi, ännu lättare går det när man lärt sig vad texten handlar om.

 

Texten lyder:

Tayata, Om, Bhaishaye Bhaishaye (Bhaisajyaguru,)
Maha-Bhaishaye Raja Samudgate, Svaha. (Version på sanskrit)

Tayata, Om, bekandzeh, bekandzeh
maha-bekandzeh, radza samungateh. Soha (Tibetansk version)

May all beings benefit from the sublime love and power of Sangye Menla (Fri engelsk översättning)
Jag har inte hittat någon svensk översättning av mantrat, men här är ett försök utifrån en engelsk förklaring (så det blir väldigt fritt):

TAYATA OM: en inbjudan till den universella energin att komma in i mantrat och ge varje stavelse helande ljus och energi. BEKANDZEH BEKANDZEH: Få undan smärtan från sjukdomen. MAHA-BEKANDZEH: Få undan mörkret som finns i den spirituella okunnigheten. RADZA: Åh, stora kung. SAMUNGATEH: Tvinga denna bön att bäras till de högsta höjderna. SOHA: “Jag erbjuder denna bön och släpper den nu”  Svaha …

 

Mantrat är till för att ta bort smärta orsakad av sjukdom. Det är också till för att hjälpa så att man kommer över inre sjukdomar som beror på att man knutit sig för hårt till något, för att man känner hat, avundsjuka, begär, girighet eller okunnighet. Som jag tolkar det så lämnar man bort sin smärta (oavsett vad som orsakar den), om man slutar älta kan man börja se framåt.

 

Mantrat sjungs av Khenpo Pema Chopel Rinpoche från CDn 'The Blessing from HH Penor Rinpoche for World Peace'.

Lämna ett svar

Translate »