Cykeltur och Waren

I dag blev det en cykeltur i omgivningarna. Landskapet är väldigt böljande. Vackert att se på, men inte alltid så lätt att trampa på i. Cykelhyrningen var ett äventyr i sig. En del cyklar var helt OK, andra uråldriga. Cykelhjälm kändes inte som om det var idé att fråga efter ens. Det kändes lite kymigt att cykla utan hjälm, men vi fick tänka att det gick ju bra för det mesta förr också trots allt. Barncykeln var nog från min barndom, en sådan där med bockstyre som man bara kunde drömma om… Tyvärr hade tidens tand satt sina spår så vi fick gå till verkstaden och få den lagad ett par omgångar innan vi kom iväg. Inga problem, det ordnade de.

På kvällen gjorde vi en kortare utflykt, till Waren. Vi strosade runt där en stund. En mysig liten stad där de gjort massor för att rusta upp efter sammanslagningen med Västtyskland. Det är för övrigt ett intryck som växer sig starkare för varje dag, att städerna verkar nyrustade och städade. Men de verkar inte vara så noga med att klippa gräset i de trakterna. Först trodde jag att det bara var hyresvärden som var lite slarvig, men efter att ha åkt runt lite så verkar det som om de kanske tycker att det finns viktigare saker att lägga krutet på. Som längs infartsleden till Waren, där växte gräset ett par-tre decimeter högt framför de nymålade hyreshusen.