Blücherhof, Tyskland

Landat i Tyskland

Är på semester i Tyskland, vi har hyrt lägenhet i Blücherhof i gamla Östtyskland.

Vi gick av färjan i Sassnitz. Vi gjorde ett första stopp i Prora, där hade nazisterna börjat bygga ett jättehotell, det skulle rymma 20 000 semestrande människor. Kriget kom emellan och det blev inget med det. Det är delvis halvfärdigt och har använts som baracker för militären under kalla kriget. Nu finns det ett museum över nazitiden men stora delar av komplexet är mycket förfallet. Det var en lång, fin sandstrand utanför men vi hade inte tagit med några badkläder. Det hade i och för sig inte gjort något eftersom vi lyckades hamna på nudiststranden…

Det tog längre tid än vi räknat med att komma fram till Blücherhof eftersom det mest är /tim på landsvägen och för att vägen går genom varenda by med fartsänkning till /tim. Landskapet är vackert böljande och vi kom fram i tid ändå. När vi kommit till rätta tog vi en promenad i omgivningarna. Väldigt vackert, men slitet.