By Android (http://www.android.com) [Public domain], via Wikimedia Commons

Nu kan jag skapa Android-appar

Nu äntligen kan jag göra egna android-appar! Jag försökte mig på att försöka koda, men det var för komplicerat för mig så jag ansökte om att få använda Googles WYSIWYG-editor. Nu har jag fått tillgång till den, minns inte men det tog väl några veckor att få svar.

 

Det var inte helt lätt att få det att fungera, vet inte om Windows eller Linux är lättast att sätta upp inställningarna i. Jag valde att köra i Linux, så får vi se. Jag följde instruktionerna på http://appinventor.googlelabs.com/ men fick ge mig när jag skulle koppla upp blockredigeraren mot telefonen, då fick Jonas räcka en hjälpande hand. Tur att han är så duktig på att lösa sådana problem!

 

Till slut lyckades vi få igång editorn och jag skapade appen Hello Purr 🙂 Det kändes så bra! Jag tror inte det ska bli några problem att skapa det jag vill, ska bara knäcka koden med hur just android-apparna skapas, det är så många små delar.

Lämna ett svar

Translate »