Izor och Sussi

Undulaterna

Julen 2008 skaffade vi våra första undulater. En kombination av att barnen ville ha djur och jag saknade att ha djur efter att ha varit uppväxt med alla möjliga djur – från vandrande pinnar och akvariefisk till får och kalvar.

 

Först kom Sussi och Emma som blev Olivers och Edvins undulater, snart kom Elvis som blev Andrés undulat och framåt våren kom Izor som blev min alldeles egen undulat. Eftersom Sussi var en hane hade vi två par som trivdes väldigt bra tillsammans.

 

Lite slumpmässiga fakta:

Vetenskapliga namn: Regnum: Animalia • Phylum: Chordata • Subphylum: Vertebrata • Classis: Aves • Subclassis: Neognathae • Ordo: Psittaciformes • Familia: Psittacidae • Tribus: Platycercini • Genus: Melopsittacus • Species: Melopsittacus undulatus (Shaw, 1805)

 

Undulat – svenska

Vill du söka information på andra språk så kallas undulat…

 

Bedgerigah – aborigin (Australien)

Undulat – danska

Budgerigar – engelska

Undulaatti – finska

Perruche ondulée – franska

Papagalaki – grekiska

Parrocchetto ondulato – italienska

Melopsittacus undulatus – latin

Amorin, Amorini – maltesiska

Grasparkiet – nederländska

Undulat – norska

Periquito – portugisiska

Periquito, Cata australiana – spanska

Andulka vlnkovaná – tjeckiska

Wellensittich – tyska

Bilden till höger visar en vild undulat med den färgteckning fåglarna har i det fria.

Härunder tänkte jag samla undulatrelaterade sidor.

Bildreferens:

By Melopsittacus_undulatus_-Alice_Springs_Desert_Park-8.jpg: Richard.Fisher derivative work: MPF [CC-BY-2.0], via Wikimedia Commons

1 kommentar

  1. Author

    När jag använde Drupal som CMS (innehållshanterare) kunde jag använda sidor och blogginlägg lite mer flexibelt än jag kan nu när jag gjort det lite enklare för mig. Därför är inte undulatsidorna samlade på samma sätt längre. Länkarna är i länklistan och blogginlägg hittar du enklast via kategorierna.