Trädgården

Baksidan av huset, lite "renare" bakom än vad det var från början.

Vår tomt är på nära 3000 kvadratmeter. Vi har haft den och för all del huset sedan sommaren 2001. Då var den ganska igenväxt och hade varit vanskött en längre tid – precis som huset. Bit för bit har vi rensat upp, tagit bort sly och ansat häcken så nu börjar det se riktigt inbott ut. Återstår då bara att komma underfund med vad som ska vara var och på vilket sätt…

Vi har ett område där vi tänkt bygga växthus, göra en bollplan (bra kombination, eller hur?) och anlägga en frukt- och bärträdgård. Det är alltså en ganska stor yta, men det är ändå inte säkert att allt får plats, vi får väl se… Planer och drömmar är det i alla fall gott om!

Varje dag händer det något i trädgården och på fönsterbrädorna. Jag gör inget viktigt varje dag men min dagbok är mest för att jag själv ska komma ihåg vad jag gjort, när jag gjorde det och hur jag gjorde så att jag kan utvärdera inför kommande år.

År 2005 blev ett sabbatsår i trädgården, eller kanske ett år då trädgården fick stå i träda… Vi fick en liten son i mars så det blev inte så mycket tid över för annat men lite saker händer det ju förstås alltid. Med tiden har det hunnits med allt mer men det går i vågor och våren 2009 kom så fort att jag inte hann med vårstädningen innan sommargrönskan tagit över.

Translate »
%d bloggare gillar detta: