Vårt hus i Fellingsbro

060604

Placerade ut min ram uppe på kullen. Försökte se var stigarna går däruppe och satte den utefter ena stigen. Jag hoppas att det blir bra så i förlängningen med, om jag ställer ut fler ramar. Jag skulle vilja att det ginge att ställa ut dem utefter stigarna så att det blir naturliga gångar emellan.

Jag började med att gräva ut ca . Jonas hällde ut ”bôs” från golvet som han rev ut inne förra eller förrförra sommaren. Det består mest av gammalt sågspån men också en del grus. Jag grävde bort det lagret och lite av jorden under. Sedan lade jag ut plast i botten och lät den gå upp till kanten på den omgivande marken. Därefter öste jag tillbaka bôset eftersom jag tänkte att det kan kanske bara bra att ha i botten eftersom det är en del grus i. När det var tillbaka så hade jag nästan fyllt upp till markplan igen.

Jag ställde ner ramen och isolerade med tidningspapper inåt. Jag tänkte att det kanske hindrar ogräset lite från att ta sig in. Sedan fyllde jag på med gammal jord från blomrukor jag använt förra året. Jag tycker det är ett bra sätt att återanvända den gamla jorden. När jag fyllt på till underkant på ramen stoppade jag i tidningar som fick gå under ramen och ut på gräsmattan, jag tänkte att det kanske hindrar ogräset ännu bättre eftersom man brukar lägga tidningspapper mellan jodrgubbsplantorna.

Slutligen hällde jag i mer eller mindre halvbrunnen kompost och ovanpå det hällde jag över några säckar planteringsjord. Det blir spännande att se hur det kommer att växa i ramen. Jag vet inte riktigt vad jag ska plantera där ännu.