Vårt hus i Fellingsbro

040621

Nu är det länge sedan jag skrev något om trädgården. Gullregnet det stora blommar för fullt. De mindre är på upphällningen när det gäller blomningen. Det är ganska mäktigt, det stora gullregnet. Det skulle kanske behöva tuktas men dels vet vi inte hur, dels är det som sagt mäktigt och riktigt fint när det blommar. Idag har jag skördat första jordgubben i min lilla jordgubbskorg.

Jag köpte lite olika plantor med bär som mognar olika tidigt förra året. Sedan satte jag in korgen i jordkällaren när det blev kallt i början av vintern. De fick stå ute ganska länge eftersom de borde tåla det om de sitter i marken. Sedan tog jag fram korgen i våras när den värsta kylan var över. Genast började det grönska på nytt och nu är alltså första jordgubben klar.

Vad mer sedan sist? Jo, alla pelargonsticklingar jag köpte i våras har jag planterat om och ställt ut över sommaren. Jag har ännu inte bestämt var jag ska ställa alla, å andra sidan är inte uteplatsen vid köket riktigt “vårstädad” ännu och en hel del har jag tänkt ställa ut där. Några står uppe på murkanten vid min våtbädd.

Jag har förresten gjort en minivåtbädd för rhododendronen under eken. Den var lite glåmig frampå försommaren och jag insåg att något borde göras om den inte skulle gå åt eftersom det var lite för torrt för den där den stod och det var omöjligt att vattna utan att det mesta rann bort. Så det blev en minivariant som den verkar trivas bättre i. Vi får väl se om den räcker i det långa loppet.

Kristi himmelsfärdshelgen eldade vi lite trädgårdsskräp och rensade ur lite träd som vi inte vill ha kvar. Då och då ryker det ett träd eller en buske. Eftersom trädgården inte skötts på ett tag finns det en hel del att ta av. Det är dock lite knepigt att se vad som kan vara kvar och vad som ska bort. Kan säga att förutom lönn så är såväl gullregn som syrén riktiga ogräs som sprider sig så fårt de får chansen – och det har de fått här.

Relaterade bilder:

Lämna ett svar

Translate »