Kruka med huvudsakligen amerikanska växter.

Indianbädd

Indianträdgården är inspirerad av växter som kommer från Amerika.

I en bädd som är ca 2 x stor odlas majs tillsammans med gurka som marktäckare och stångbönor. Solrosor och squash kan vara ett alternativ til den mer sol- och värmekrävande majsen och gurkan.

2005  (redigerat)
I år har jag gjort min egen variant. Jag planterade en solros, två majskorn och indiankrasse i en stor kruka. I en annan satte jag ner ett par tagetesar också. Det fungerade bra, jag gödslade på lite extra och vattnade när det såg ut att behövas. I skrivande stund, mitten av september, har jag ännu inte skördat mer än en majskolv och det bara för att se hur den såg ut men jag har tre till som kan skördas så småningom (hoppas jag så inte frosten hinner före).

 

Referens: Havenyt

Lämna ett svar

Translate »