Vårt hus i Fellingsbro

040415

Svärföräldrarna kom och hämtade barnen, det är påsklov nu så det passar bra. De hade med en tomatplanta från Anna. Roligt!

Idag har jag skolat om ytterligare några växter, jag har tagit lite i taget och flyttat undan de största efter hand. Jonas fixade mitt gamla miniväxthus så några plantor har fått flytta dit. Har börjat flytta ut de plantor som står i miniväxthus med plasttak (och det lite större glasade) på dagarna när solen skiner. Tänker som så att det åtminstone är ljusare ute än inne under min provisoriska lysrörsbelysning.

Upptäckte idag att plantorna jag ett tag fick för mig var krollliljor tydligen var tomater. Fröna jag tog från krolliljorna har inte tagit sig alls, måste se om de ska skötas på något särskilt sätt för att de ska gro.Fick för mig att jag inte skulle så tomater i år utan köpa de plantor jag ville ha… Det blev så förfärligt mycket plantor förra året. Hittade en påse frön och i ett svagt ögonblick for de ner i jord. Jaja, de får gå ner i min våtbädd.

Jag har nämligen fått för mig att testa en våtbädd. Fick tipset på macken en dag när jag var där och tankade. Tanken på en nästan självgående rabatt lockar! Jag har börjat med att gräva ur intill ett stenparti. Först fick jag ta bort en syrénbuske. Vi har gott om syrén… Har tittat runt lite på mursten, det ska få bli en liten mur runt om fram till berget. Har ännu inte bestämt vilken sorts sten det ska vara, priset får nog avgöra, men i morgon ska vi åka och titta på sten i alla fall.

Lämna ett svar

Translate »