Försökte få in en LAMP-server i min Raspberry Pi för att få igång ett webbinterface för kameran. Fick ge upp. Först för att tangentbordet i Raspberryn försvann och jag inte kunde koppla upp via telefonen när vi var ute och gick och jag skulle testa kameran. Sedan för att det blev något fel i nätverksinställningarna – eller om jag använde en instruktion som hoppade över något sådant. Senaste problemet är att jag inte lyckas få in Apache alls verkar det som – trots att jag följer instruktionerna. Häromdagen tipsade Jonas om Lighttpd men första installationsförsöket misslyckades. Jag gör ett nytt försök idag och använder mig av instruktionen på PiMyLifeUp som har många intressanta tips.

Nu vet jag vad jag missade förra försöket! I punkt 10 är det några ändringar som ska göras, bland annat remma en massa rader och det gjorde jag förra gången med men sökvägen för socket måste ändras också:
”socket” => ”/var/run/php/php7.0-fpm.sock”
Efter det fick jag uppsidan phpinfo() som förväntat! Nu är jag riktigt nöjd!!! 😀

Nästa steg blir att installera MySQL så jag kan använda databaser, som till exempel för att installera WordPress. Jag fortsätter med nästa tutorial från PiMyLifeUp. Det är en några år gammal sida men jag börjar med att följa den och hoppas att alla updates och uppgrades går ihop i slutändan.

Jag har glömt hur en prickar i val i Unix när en kommer till installationsinterface så jag fick googla lite och hittade en sida om Linuxkommandon där det finns en översikt. Då fick jag nästa problem (med phpmysqladmin) att fungera.

Med de flesta delarna till min webbserver färdig gick jag tillbaka till RaspberryPi.org och deras tutorial om hur en installerar WordPress, jag tycker den är ganska enkel att följa så nu är WordPress-sidan uppe och går på datorn.

Nästa steg var att installera webbinterfacet för kameran. Jag gick så klart tillbaka till sidan RPi-Cam-Web-Interface på eLinux.org. När det ät klart ligger kameran som förstasida. Det behöver ändras om jag vill kunna navigera från WordPress…

…och så råkade jag klicka för fort och välja Apache istället för Lighttpd och webbkamera-interfacet börjar installera skiten. Efter lite joxande och letande gick jag tillbaka till tutorial för kamera-interfacet och ser att det bästa är att börja om från början igen. STOR SUCK!!!

På’t igen…